Nieuws

Dance for All ondersteuen we ook in 2021 weer met 100,000 Rand. Het bedrag is op 4 januari overgemaakt.

 Het bestuur van Stichting Intabazwe wenst u alle goeds en vooral gezondheid voor 2021. Hartelijk dank voor uw ondersteuning in het afgelopen jaar !

Vandaag - 31 oktober - eindigt de ambtstijd van burgemeester Herbert Corsten. Hij blijft echter wel nog lid van ons Cometé van Aanbeveling.

Op 29 oktober verscheen in het Zuidafrikaanse 'Landbouweekblad' een artikel (Afrikaans) over de maaltijdverstrekking door PACT. Klik hier om het artikel te lezen.

Op 29 oktober - twee dagen voor het einde van zijn burgemeesterschap - is Herbert Corsten (lid van ons Comité van Aanbeveling) benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van harte proficiat met deze hoge onderscheiding!

Goed nieuws: Ingrid schreef vandaag (26/10): "Covid has dropped significantly here as we go into summer" (nu we de zomer tegemoet gaan, is Covid hier aanzienlijk gedaald)

Het jaarverslag 2019/2020 van PACT staat online.

6 Augustus: PACT heeft het POP Center (POP = Path Onto Prosperity - pad naar de welvaart) overgenomen en maakt het tot hun centrale. Stichting Intabazwe ondersteunt hun met de IT-inrichting voor de projecten OOPKOP (naschoolse opvang) en KNIPOOG (jeugdteam voor media, marketing en journalisme etc.) € 2.646,53 - ZAR54,500

13 Juli: Stichting Intabazwe heeft vandaag de laatste Sonnigdal rooibos thee verkocht. Deze wordt niet meer geimporteerd. Van deze thee hebben we sinds 2004 in totaal 2.200 pakjes verkocht. Wij bedanken alle kopers, die hiermee onze stichting en daarmee onze projecten hebben ondersteund. 

Op 3 juli is Marcel Verhoeff - lid van ons Comité van Aanbeveling - benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van harte proficiat met deze hoge onderscheiding!

Vandaag - 16 juni - ontvingen wij van Computel Standby het droevige bericht dat op 6 juni Ad Heijkant is overleden. Ad was eigenaar van Heijkant Internet Services in Sittard en zodoende vanaf het begin betrokken bij onze website. Hij leerde ons hoe we zelf onze website konden opbouwen. Ook sponsorde hij jarenlang een gedeelte van de abonnementskosten voor deze website. In 2018 bood hij aan om voor een héél gunstige prijs een nieuwe website voor ons te ontwikkelen. Deze ging in mei 2019 online. Ad was een amicaal mens en we hebben altijd heel prettig met hem samengewerkt. Stichting Intabazwe is hem veel dank verschuldigd en we denken graag met respect aan hem terug. 

Ook Dance for All is een initiatief gestart - genaamd Community Food Assistance (covid-19 SA lockdown) - om daarmee de gemeenschappen en families van hun studenten te helpen met paketten niet-bederfelijk voedsel, toiletartikelen etc. Stichting Intabazwe steunt dit iniatief en heeft R20,000 (€ 1.071,36) op hun bankrekening gestort. 

29 Mei: Ingrid (PACT) heeft ons een bericht en foto's gestuurd. Klik hier

Ook Dance for All kampt met de gevolgen van de corona pandemie. Lees hier hun nieuwsbrief.

15 April: Ook Zuid-Afrika is getroffen door het corona virus en daardoor zijn ook de scholen in Prince Albert, Klaarstroom en Leeu Gamka gesloten. Normaal ontvangen de scholieren elke dag maaltijden op de scholen en die zijn nu weggevallen. PACT heeft de taak op zich genomen scholieren (en ook ouderen) van maaltijden te voorzien. Stichting Intabazwe heeft daaraan een bijdrage geleverd: ZAR40,000 - € 2.013,71

Vandaag - 31 maart - kregen wij een 20 maart gedateerde brief van Deken Wilbert van Rens (lid van ons Comité van Aanbeveling). Daarin geeft hij aan per 1 mei zijn taak als Pastoor-Deken te beëindigen. Deken van Rens blijft ook daarna lid van ons Comité  van Aanbeveling.

Het jaarverslag 2019 staat online.

Vandaag - 15 maart - heeft burgemeester Sjraar Cox zijn ambt neergelegd. Hij blijft echter wel nog lid van ons Cometé van Aanbeveling.

Het Fastensuppenessen op zondag 22 maart in het Pfarrheim Tüddern is vanwege het Corona virus afgezegd.

Op 11 februari (2020) is Joseph Shabalala overleden. Hij was oprichter en leider van Ladysmith Black Mambazo en lid van ons Comité van Aanbeveling. Joseph is 78 jaar geworden. 

Vandaag - 6 februari - hoorden we dat Sonnigdal is gestopt met de verkoop van rooibos thee. Oorzaak is de aanhoudende droogte in Zuid-Afrika en de geringe voorraden aldaar. Stichting Intabazwe heeft wel nog een kleine voorraad.

 

© 2021 - STICHTING INTABAZWE